Mosaiikkibetonilattiat - tyylikäs ja pitkäikäinen lattiavaihtoehto

Mosaiikkibetonilattiat - tyylikäs ja pitkäikäinen lattiavaihtoehto

Mosaiikkibetonilattiat - tyylikäs ja pitkäikäinen lattiavaihtoehto

14 November 2022
 Kategoriat:
, Blog


Betonilattia ei tarkoita pelkästään pelkistettyä harmaata massaa, jota käytetään vaikkapa autotalleissa tai tehtaissa. Betonilattioita on useita erilaisia ja niitä voidaan voi hioa ja maalata tai niiden päälle voidaan asentaa toisenlainen lattiamateriaali. Esimerkiksi, mosaiikkibetonilattiat ovat kulutusta kestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto. Mosaiikkibetonilattiat ovat todella pitkäikäinen lattiavaihtoehto, joten ne tukevat tällä tavoin kestävää rakentamista. Mosaiikkibetoni soveltuu erinomaisesti peruskorjauskohteisiin sekä uudisrakennuksiin.

Mosaiikkibetonin käyttö on todella yleistä

Suomessa mosaiikkibetonia on käytetty sekä valmistettu jo yli sata vuotta, joten se on monelle meistä tuttu lattiamateriaali. Mosaiikkibetonilattiat ovat palaamassa taas sisustusmuotiin, ennen mosaiikkibetonia käytettiin lähinnä vain rappukäytävissä, museoissa, kauppakeskuksissa tai vaikkapa kirkkojen lattiavalintana. Mosaiikkibetonilattia onkin loistava lattiavalinta julkisiin tiloihin, sen kulutuksenkestävyyden johdosta. Nykyään mosaiikkibetonilattiat ovat myös suosittu vaihtoehto kodin kylpyhuoneisiin.

Tarjolla on todella paljon värivaihtoehtoja

Kulutusta kestävä ja vähän huoltoa tarvitseva mosaiikkibetoni valmistetaan sementistä sekä tarkoin valikoiduista kivimateriaaleista. Mosaiikkibetoni on tyylikäs lattiamateriaali, jonka laajasta värivalikoimasta voidaan luoda paljon erinäköisiä lattioita.

Mosaiikkibetoni ei siis ole pelkkää harmaata massaa, vaan aivan päinvastoin. Mosaiikkibetonissa betonimassaan sekoitetaan kiviä, tämä betoninmassa eli runkoaine voidaan myös värjätä halutun sävyiseksi. Lattian ulkonäkö riippuu kivirouheen sekoitussuhteesta ja tätä sekoitussuhdetta voidaan säätää oman makuin mukaan. Ylesimmin käytetty sekoitussuhde on puolet valkeaa kivirouhetta ja puolet mustaakivirouhetta.

Mosaiikkibetoni voidaan valaa samanvärisenä koko lattiapinnalle tai siitä voidaan tehdä erilaisia kuviointeja. Olet varmasti nähnyt vaikka vanhojen arvokiinteistöjen rappukäytävissä ja auloissa olevia kompassikuvioita tai muita kuvioita. Tällaista lattiaa voidaan kutsua myös taidemosaiikkilattiaksi. Mitä tulee betonimosaiikkilattioihin, vain arkkitehdin mielikuvitus on toteutuksen rajana, lattian ulkonäköön voidaan vaikuttaa lähestulkoon rajattomasti värien ja kuvioinnin valinnoilla.

Mosaiikkibetonilattiat eivät tarvitse juurikaan huoltoa

Yksi monista mosaiikkibetonin eduista on mahdollisuus pinnoittaa se laatoilla kokonaan tai osittain. Tämä on käytännöllistä, jos tilankäyttötarkoitus muuttuu tulevaisuudessa.

Mosaiikkibetoni voidaan myös entisöidä uudenveroiseksi, hiomalla se uudelleen. Hiotaan ei kuitenkaan tarvitse tehdä kovinkaan usein, sillä on laskettu että porraskäytävissä hiontaväli olisi noin 40 vuotta. Suurissa julkisissa tiloissa, kuten ostoskeskuksissa betonilattia vahataan muutaman kerran vuodessa, koska näissä paikoilla kulutus on kovempaa. Vahaamisen jälkeen lattia kiiltää ja pysyy paremmin puhtaana. Mozaik tarjoaa mosaiikkibetoni- ja betonityöt laidasta laitaan.